ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας νεκρός και δύο συλλήψεις για τη ληστεία του Διστόμου

18:40 - 29 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Ένας νεκρός και δύο συλλήψεις για τη ληστεία του Διστόμου
Στο θάνατο του ενός εκ των τριών ληστών του Διστόμου και στη σύλληψη των άλλων δύο, κατέληξε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ  στην Αγχίαλο Βόλου.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι παραδόθηκαν στους άντρες της ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλας φέρεται να αυτοκτόνησε όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν, στη μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές .

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές.

Η έφοδος των ανδρών της αστυνομίας, έγινε σε μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή Παναγιάς Μαγνησίας, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές. Στο σπίτι βρέθηκαν όπλα και τρία αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τους ληστές τις τελευταίες ημέρες και παρακολουθούσαν τη μεζονέτα όπου είχαν καταφύγει οι τρεις καταζητούμενοι, που δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα το πρωί οι ληστές, με ένα από τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην αυλή της μεζονέτας, μετέβησαν σε μικρό ορεινό χωριό της Λάρισας όπου έκαναν «έρευνα» σε τραπεζικό κατάστημα, προφανώς γιατί αποτελούσε επόμενο στόχο τους.

Οι ληστές του Διστόμου φαίνεται πως μόνο τον τελευταίο μήνα είχαν ληστέψει τράπεζες στην Φαρκαδόνα και τον Αμπελώνα Λάρισας, ενώ κατηγορούνται συνολικά για 24 ληστείες, με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι κακοποιοί  θεωρούνταν συνεργάτες του Μαζιώτη, ενώ ο ένας εκ των τριών, ο Σπύρος Δραβίλας,  είχε απασχολήσει τις αρχές και για την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάϊ από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 29 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.