ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Δυσαρέσκεια για τον διορισμό Παναρίτη στο ΔΝΤ

10:01 - 30 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Δυσαρέσκεια για τον διορισμό Παναρίτη στο ΔΝΤ
Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται πως έχει προκαλέσει η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη να τοποθετήσει την Έλενα Παναρίτη, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν σε ήπιο τόνο τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση του υπουργού Οικονομικών καθώς θεωρούν πως η κα Παναρίτη δεν ήταν καθολικής αποδοχής. Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, διενεργήθηκε μια άτυπη ψηφοφορία μεταξύ των κυρίων Βαρουφάκη, Σταθάκη, Δραγασάκη και Τσακαλώτου που... δεν ήταν και τόσο υπέρ της.  Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτης καταψήφισε την επιλογή της, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε ουδέτερη στάση («λευκό») και μόνο οι κύριοι Βαρουφάκης και Σταθάκης τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής.

Η Έλενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπος στο ΔΝΤ

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Βαρουφάκης γνώριζε πως η υποψηφιότητα δεν συγκέντρωνε την έγκριση που απαιτείτο, ωστόσο έσπευσε να προωθήσει άμεσα το αίτημα ορισμού της κυρίας Παναρίτη προς το ΔΝΤ, προκειμένου να προκαταλάβει τυχόν αρνητική εξέλιξη και τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 30 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.