ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιγή ασυρμάτου- Ελπίδες για θετική δήλωση & νέα τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ-Ολάντ

21:02 - 30 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Σιγή ασυρμάτου- Ελπίδες για θετική δήλωση & νέα τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ-Ολάντ
Ολοκληρώθηκε μετά από οχτώ ώρες χωρίς δηλώσεις η μαραθώνια συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση ελπίζει να υπάρξει σήμερα θετική δήλωση από Βρυξέλλες, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ.

Στην κρισιμότερη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές. Μάλιστα, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μετά από περισσότερες από οχτώ ώρες οι υπουργοί που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα αποχώρησαν από το Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις και εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που έρχονται από τις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων αλλά και τα επόμενα βήματα της ελληνικής πλευράς, στα οποία όπως όλα δείχνουν περιλαμβάνεται και νέα τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το απόγευμα της Κυριακής.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει αισιόδοξη για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα μετά την αιφνίδια αλλαγή κλίματος στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξελλες.

Την κυβέρνηση αναπτέρωσε η παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ την Παρασκευή για την επίτευξη συμβιβασμού, όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα El Mundo, αν και κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως αναμενόμενη καθώς η καγκελάριος ειχε δεσμευτεί τον κ. Τσίπρα στη Ρίγα για το προσωπικό της ενδιαφέρον.

Ο πρωθυπουργος θελει να κλείσει σε πολιτικό επίπεδο η οποιαδήποτε εκκρεμότητα κατα τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Παρίσι η κυρία Μέρκελ, ο Γάλλος Προεδρος Φρανσουά Ολαντ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Για αυτο και οι επαφές του αφορούν σε ενα ευρύ φάσμα παραγόντων, ενω εχει θέσει όλους τις στενούς του συνεργάτες σε επιφυλακή για το τριήμερο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 31 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.