ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Σκληρές μεταρρυθμίσεις στην πρόταση των «5» προς τον Τσίπρα

14:27 - 02 Ιουν 2015 | Πολιτική
WSJ: Σκληρές μεταρρυθμίσεις στην πρόταση των «5» προς τον Τσίπρα
Ετοιμο το «σχέδιο-τελεσίγραφο» στο οποίο συμφώνησαν Μέρκελ, Ολάντ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Γιούνκερ.

Αν και μέχρι τώρα οι πιστωτές της Ελλάδας  διαφωνούσαν για το αν και πόσο θα ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας, φαίνεται  πως πλέον έχουν καταλήξει σε συμφωνία και το σχέδιο των «5» είναι έτοιμο ώστε να αποσταλεί και στην ελληνική πλευρά. Στην αποκάλυψη αυτή, προέβη η εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία πριν λίγο έγραψε ότι οι οποίες διαφωνίες έχουν ξεπεραστεί και σήμερα συνετάχθη κοινό σχέδιο στη βάση όσων συζητήθηκαν χθες κατά τη συνάντηση στο Βερολίνο Μέρκελ – Ολάντ - Λαγκάρντ - Ντράγκι – Γιούνκερ. 

Οι «5», σύμφωνα με τη Wall Street Journal, συμφώνησαν να πιέσουν την Ελλάδα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις ενώ το ΔΝΤ δέχτηκε να χαλαρώσει την επιμονή του να δώσει η Ευρώπη περισσότερο ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Πάντως η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε αρκετές οικονομικές μεταρρυθμίσεις μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους θα κριθεί απαραίτητη.

Το σχέδιο των «5» θα τεθεί τις επόμενες ώρες υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης και σύμφωνα με το άρθρο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αντιμετωπίσει δύσκολες πολιτικά απαιτήσεις για σκληρές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Αν και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι διστακτικοί να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ως τελεσίγραφο, παραδέχονται ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει λίγο χρόνο να διαπραγματευτεί και θα πρέπει είτε να το δεχτεί είτε να το απορρίψει.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 02 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.