ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκνευρισμός Παππά για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

20:29 - 02 Ιουν 2015 | Πολιτική
Εκνευρισμός Παππά για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ζήτησε μεταξύ άλλων από την ελληνική κυβέρνηση να «είναι ειλικρινής με τους ψηφοφόρους» για τα οικονομικά.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με γραπτή του ανακοίνωση στοχεύοντας προς τον J.Dijsselbloem, "υπενθύμισε" την πρόσφατη παραίνεση του πρωθυπουργού: «όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει».

Αναλυτικά, η δήλωση του Ν. Παππά έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα κατέθεσε, χθες βράδυ, επισήμως στους θεσμούς ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως, άλλωστε, όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο επί της πρότασης ας το κάνει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αφορισμούς. Όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει».

Σε δηλώσεις του λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτήρισε «ανεπαρκή» την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και κάλεσε την κυβέρνηση, να πει στους ψηφοφόρους της ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις:

«Άποψη μου είναι ότι πρέπει να τους βγάλουμε από την άβυσσο και να μπουν στο σωστό οικονομικό δρόμο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό απαιτεί όλα τα μέτρα.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στους ψηφοφόρους της ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις. Ακόμη κι αν κέρδισες τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις- ίσως υπερβολικά πολλές- πρέπει να πας στους ψηφοφόρους σου και να εξηγήσεις ότι η οικονομία ξανά έχει καταρρεύσει πλήρως, τα φορολογικά έσοδα έχουν μείνει πίσω, οι επενδυτές ξανά φεύγουν, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις.

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης να υπάρξει συμφωνία. Κάποιοι κρίνουν πολύ ανάλαφρα τις συνέπειες που αυτό θα έχει στη νομισματική ένωση και το ευρώ».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:48 - 02 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.