ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλέζος: Η συμφωνία δεν περνάει από τη Βουλή

17:03 - 03 Ιουν 2015 | Πολιτική
Γλέζος: Η συμφωνία δεν περνάει από τη Βουλή
Επιφυλακτικός για το αν μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, μπορεί να περάσει από τη Βουλή, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Μανώλης Γλέζος.

«Πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει», τόνισε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, ο οποίος παράλληλα πρότρεψε τον Πρωθυπουργό, να αντισταθεί στα όσα θα του προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

«Να του πει ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης», τόνισε και σημείωσε ότι η ιδεολογία της αντίστασης υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων, στην Ελλάδα και πρέπει να συνεχιστεί από τους βουλευτές την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε να υπάρξει «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές, λέγοντας: «Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα... Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία...Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μιαν άλλη άποψη αυτή η χώρα. Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;».

Τόνισε δε ότι «θα παραμείνουμε στο ευρώ, θα είμαστε στην ευρωζώνη, εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν το θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Δεν θεωρούμε, όμως, ότι το χρήμα είναι φετίχ. Δεν εξαρτιόνται τα πάντα από την μορφή του χρήματος. Εξαρτιέται από τον ρόλο του χρήματος. Το χρήμα παράγει αξίες ή ο εργαζόμενος με την εργασία του; Αυτό είναι το πρόβλημα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:24 - 03 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.