ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Μέρκελ-Ολάντ: Η υπάρχουσα πρόταση δεν είναι βάση συμφωνίας

01:20 - 05 Ιουν 2015 | Πολιτική
Τσίπρας σε Μέρκελ-Ολάντ: Η υπάρχουσα πρόταση δεν είναι βάση συμφωνίας
Νέα τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να εκφράζει  στους συνομιλητές του τη θέση, ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τι ειπώθηκε και συμφωνήθηκε σε αυτές τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε σε Μέρκελ και Ολάντ, ότι σε αντίθεση με την πρόταση των θεσμών, η ελληνική πρόταση αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Κατά την συνομιλία εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ανέφεραν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Η επικοινωνία τους πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup στις Βρυξέλλες και  των σκληρών απαιτήσεων των δανειστών.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group ότι Αθήνα και δανειστές βρίσκονται «κοντά σε συμφωνία» για τον ΦΠΑ. Τόνισαν ότι βασικό εμπόδιο για να υπάρξει συμφωνία παραμένουν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτη παράταση του τρέχοντος προγράμματος, ώστε να μην χαθούν τα 7,2 δισ. που έχει λαμβάνειν η ελληνική κυβέρνηση. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 05 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.