ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Οι προτάσεις μας είναι τα σημεία σύγκλισης του BG για συνολική συμφωνια

14:26 - 05 Ιουν 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Οι προτάσεις μας είναι τα σημεία σύγκλισης του BG για συνολική συμφωνια
Το σχέδιο προτάσεων της κυβέρνησης ειναι αποτέλεσμα συγκλίσεων που καταγράφηκαν στο BG, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή.

Με προφανή στόχο να αδειάσουν όσους στους Θεσμούς προωθούν έτσι περαιτέρω σκληρές θέσεις αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα στο εσωτερικό ότι το κείμενο των 47 σελίδων που κατατέθηκε απο την Αθήνα δε συνιστά κυβερνητικό πρόγραμμα αλλα πλαισιο μιας κοινά αποδέκτης συμφωνίας στο Μέγαρο Μαξιμου τονίζουν:

  1. Το σχέδιο προτάσεων της Ελληνικής κυβέρνησης δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της, αλλά καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group. Πρόκειται για το πλαίσιο / βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας.
  2. Η πρόταση, αντιθέτως, των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

"Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση" επαναφέροντας στο προσκήνιο το στόχο για συμφωνία με ολιστική προσέγγιση, που ειναι άλλωστε προαπαιτούμενο για την Αθήνα.

Γ. Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.