ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς σε Τσίπρα: Μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος

20:22 - 05 Ιουν 2015 | Πολιτική
Σαμαράς σε Τσίπρα: Μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό επί μήνες και υποστηρίζοντας πως η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό και σε τρίτο Μνημόνιο.

«Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδουβελη» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε πια ότι mail αυτό ήταν πολύ καλύτερο από αυτά που προτείνουν τώρα οι δανειστές.

Όπως υπογράμμισε, οι δανειστές προτείνουν τώρα στην κυβέρνηση πολύ βαρύτερα μέτρα από εκείνα που είχαν προτείνει στην κυβέρνησή του και τόνισε ότι είναι «θράσος» να τους ρωτά ο πρωθυπουργός αν υποστηρίζουν την ελληνική πρόταση ή εκείνη των δανειστών.

Ο κ. Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει φοροεπιδρομή, καθώς και ότι διέσυρε το χώρα στο εξωτερικό και γονάτισε τη χώρα στο εσωτερικό.
«Μόνοι σας προτείνετε ΦΠΑ στο 23% στα συσκευασμένα τρόφιμα, δεν το ζητούν οι δανειστές. Η δική σας πρόταση για την έκτακτη εισφορά χτυπά κατευθείαν τη μεσαία τάξη. Είχαμε αρχίσει να ανακουφίζουμε τη χώρα, είναι αλήθεια ότι λάβαμε σκληρά μέτρα», σημείωσε.

Για να αλλάξει η κατάσταση στο καλύτερο είπε πως τρία πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα, και αυτό, όπως ανέφερε, είναι προϋπόθεση για εθνική συνεννόηση: Να σταματήσουν οι συκοφαντίες και τα ψέματα, να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και προς τα έξω και προς τα μέσα.

Ως προς το ερώτημα αν η ΝΔ θα στηρίξει μία συμφωνία, ο κ. Σαμαράς απάντησε χαρακτηριστικά: «Φέρτε την τελική συμφωνία και εμείς θα σας πούμε. Το κόμμα σας το ρωτήσατε; Μπορεί το κόμμα σας και εσείς ο ίδιος να λάβετε δύσκολες αποφάσεις;»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές, ωστόσο όπως είπε, η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές, γιατί θα την έφερναν πιο κοντά στο ατύχημα.

Απευθυνόμενος τέλος στον κ. Τσίπρα τον κάλεσε να έρθει στη «μεγάλη συνεννόηση» και τον προειδοποίησε ότι μπορεί να γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα περιμένει να δει τη συμφωνία προκειμένου να αποφασίσει αν την στηρίζει.

«Και τι νομίζετε ότι είναι η ΝΔ; Η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε ζητήματα όπως ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, για τα οποία -όπως τόνισε- δεν είναι βέβαιο ότι συμφωνούν όλοι στο κόμμα του.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:29 - 05 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.