ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίδης: Το μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά

14:22 - 06 Ιουν 2015 | Πολιτική
Η συμφωνία με τους εταίρους "είναι εφικτή, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση για συμφωνία που θα δώσει πραγματική λύση και δεν θα αναπαράγει το μνημονιακό αδιέξοδο" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας πως "το μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά» των διαπραγματεύσεων".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει, σε άρθρο του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως το σχέδιο που παρουσίασε η Αθήνα είναι «απολύτως ρεαλιστικό, το μόνο ρεαλιστικό», λέγοντας πως η πρόταση των δανειστών ειναι «στείρα επανάληψη του μνημονιακού προγράμματος».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις συναντήσεις κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γ.Σακελλαρίδης αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της να διαπραγματευτεί σκληρά και να μην υποταχτεί σε μνημονιακά τελεσίγραφα» και «απέδειξε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί ο κοινός τόπος για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

«Κινούμενοι με αποφασιστικότητα και διαλλακτικότητα», γράφει, «καταθέσαμε ένα σχέδιο λύσης που δεν αποτέλεσε αναπαραγωγή του προγράμματός μας αλλά ενσωμάτωσε τα σημεία σύγκλισης που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις». «Ωστόσο, η πλευρά των δανειστών κινήθηκε στον αντίποδα» συνεχίζει, λέγοντας πως το σχέδιο που παρουσίασε «αντιβαίνει στη λαϊκή εντολή και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και την ύφεση».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη συμφωνίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι διατεθειμένη να συνθηκολογήσει και να αποδεχτεί τη συνέχιση πολιτικών που πέντε χρόνια τώρα καταστρέφουν την ελληνική οικονομία» τονίζει. «Θα επιμείνουμε στο διάλογο, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε τελεσίγραφα» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.