ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Συνασπισμός G7 απέναντι στην Ελλάδα

15:16 - 08 Ιουν 2015 | Πολιτική
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου που γίνεται στο Βερολίνο, αναμένεται να βρει αντιμέτωπη μια ενωμένη ομάδα από τους G7 που θα ζητούν άμεσα λύση στο ελληνικό αδιέξοδο.

Είναι χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον του Μπαράκ Ομπάμα για το ελληνικό θέμα, καθώς αναφέρθηκε σε αυτό στις συζητήσεις που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ. Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στέφεν Χάερπε, επισήμανε πως δόθηκε έμφαση στη σημασία να διευθετηθεί το θέμα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

«Ομόφωνη ήταν η γνώμη στην αίθουσα ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα και τους εταίρους της να χαράξουν έναν δρόμο προς τα εμπρός που να βασίζεται σε κρίσιμης σημασίας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και να οδηγεί στην επιστροφή στην ανάπτυξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους μετά τη 45λεπτη συνάντηση του Προέδρου Ομπάμα με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

«Προφανώς υπάρχει μία καταληκτική προθεσμία που πλησιάζει», δήλωσε ο κ. Έρνεστ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα «ασφαλώς είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα είναι σε θέση να χαράξουν αυτό τον δρόμο χωρίς αδικαιολόγητη αστάθεια».

Η παρέμβαση των G7 ασκεί πίεση και στις δύο αντιτιθέμενες πλευρές να επιτύχουν έναν συμβιβασμό που θα ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και θα απομακρύνει την Ελλάδα από το χείλος της χρεοκοπίας, αποτρέποντας μία ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα. Η παρέμβαση γίνεται εν όψει μίας ακόμη εβδομάδας συζητήσεων στις Βρυξέλλες, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης ετοιμάζονται να συνέλθουν και πάλι, σύμφωνα με μία πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων, αλλά ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.