ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Χωρίς ευελιξία στις αλλαγές η ΕΕ θα καταρρεύσει!

09:31 - 09 Ιουν 2015 | Πολιτική
FT: Χωρίς ευελιξία στις αλλαγές η ΕΕ θα καταρρεύσει!
Η ανικανότητα που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποκριθεί στην αλλαγή των συνθηκών, είτε πρόκειται για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της είτε για τη μη αναμενόμενη μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων στην ΕΕ, αποτελεί αιτία συναγερμού, σημειώνει ο Γ. Ράχμαν σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.

«Αυτή η αδυναμία ευελιξίας στις αλλαγές είναι επικίνδυνη. Μία Ευρώπη που δεν μπορεί να είναι ευέλικτη, το πιθανότερο είναι να διασπασθεί», σημειώνει ο Ράχμαν.

Υπάρχουν διαφορετικές κυβερνήσεις στην ΕΕ με διαφορετικές απόψεις για το αν οι ελληνικές ή βρετανικές απαιτήσεις είναι λογικές. Υπάρχει κάποια συμπάθεια στη Γαλλία και την Ιταλία για τα ελληνικά επιχειρήματα για το γεγονός ότι τα χρέη της χώρας είναι δύσκολο να εξοφληθούν και ότι περαιτέρω βαθιά λιτότητας θα ήταν αντιπαραγωγική, σημειώνει. Υπάρχει κάποια συμπάθεια στη βόρεια Ευρώπη για τα επιχειρήματα των Βρετανών. Αλλά, ανεξάρτητα από την αξία της ελληνικής και βρετανικής περίπτωσης, υπάρχει μια βαθιά απροθυμία να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας της ριζικής μεταρρύθμισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.