ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηλιός: Αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση και καθυστέρηση πληρωμών σε ΔΝΤ

14:04 - 09 Ιουν 2015 | Πολιτική
Μηλιός: Αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση και καθυστέρηση πληρωμών σε ΔΝΤ
Νέο "χτύπημα" από  το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιό.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Απλωταριά» της Χίου, όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της καθυστέρησης πληρωμών των δόσεων στο ΔΝΤ αλλά και ζήτησε την αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα όπως υποστήριξε ο κ.Μηλιός η καθυστέρηση πληρωμών όχι μόνο δεν σημαίνει Grexit αλλά θα διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την "αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα αναφέρει πως το επιχείρημα για την αποχώρηση της Ελλάδας από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων «μέχρις ότου αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς» ο κ. Μηλιός θα είναι ότι «οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου σέβονται τη λαϊκή βούληση μόνο όταν εξαναγκάζονται να το κάνουν».

Ο κ. Μηλιός ασκεί κριτική, τέλος, σε ορισμένους από τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι «δεν διαπραγματεύεσαι δηλώνοντας ότι αποδέχεσαι "το 70% του Μνημονίου"» ενώ υποστηρίζει ότι το ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμών θα έπρεπε να τεθεί από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν «ο λαός ήταν στους δρόμους στηρίζοντας την κυβέρνηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.