ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φ.Γεννηματά: Ριζικές αποφάσεις για αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ

16:38 - 09 Ιουν 2015 | Πολιτική
Φ.Γεννηματά: Ριζικές αποφάσεις για αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τόνισε πως: «Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Επομένως, είναι αδύνατον να σας πω αυτή τη στιγμή τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα ή αύριο, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη συμφωνία, ποιο θα είναι το πλαίσιο και ποια προοπτική θα εξασφαλίζει για τη χώρα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Πέρα από τα επιμέρους μέτρα, που από ό,τι φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια φοροκαταιγίδα στα μεσαία εισοδήματα»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο πως τα ψέματα όλων αυτών των ετών τελείωσαν. Το μνημόνιο δεν τελείωσε, αλλά το αντιμνημόνιο τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Και ως εργαλείο εξαπάτησης του ελληνικού λαού, αλλά και ως εργαλείο πάνω στο οποίο χτίστηκαν πολιτικές καριέρες και προσώπων και κομμάτων. Δεύτερον, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και αστοχίες για το χειρισμό της κυβέρνησης και την διαπραγματευτική στρατηγική της αυτούς τους πέντε μήνες. Υπήρξε ατολμία, ιδιαίτερα τον Φεβρουάριο που θα μπορούσαν να προχωρήσουν και να εξειδικεύσουν τα μέτρα που συμφώνησαν στις 20/2, φοβήθηκαν να αντιμετωπίσουν το εσωτερικό τους και να δουν την πραγματικότητα».

Κατόπιν, η κα Γεννηματά συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο ότι «επέλεξαν να πάρουν χρόνο χωρίς χρήματα, εξάντλησαν την ρευστότητα της χώρας και έχουν οδηγήσει την πραγματική οικονομία σε μια ασφυξία. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα έχει αδυνατίσει η θέση της χώρας διαπραγματευτικά, γιατί όταν λες ότι εξαντλούνται τα αποθέματα ρευστότητας, είναι σαν να δίνεις το μήνυμα στον απέναντι ότι είσαι έτοιμος να δεχτείς ό,τι σου φέρουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε ξαφνικά ένα σχέδιο έτοιμο από τους εταίρους και μας είπαν “αυτό είναι”. Από την άλλη πλευρά, το ότι προσπάθησαν να ομαδοποιήσουν τις δόσεις απέναντι στο ΔΝΤ, επίσης οδήγησε στο να χάσει η χώρα ένα σημαντικό κομμάτι αξιοπιστίας, που με δυσκολία χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, για να αλλάξουμε την εικόνα μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.