ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία: Σε Παππά και Τσακαλώτο το… παιχνίδι

15:15 - 11 Ιουν 2015 | Πολιτική
Στην τελική ευθεία: Σε Παππά και Τσακαλώτο το… παιχνίδι
Λίγο πριν την τελευταία στροφή και οι διαβουλεύσεις με στόχο την οριστικοποίηση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους βρίσκονται στο... κόκκινο.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι δανειστές κάνουν προσθαφαιρέσεις στο σχέδιο συμφωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι την ευθύνη των καθημερινών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές έχουν αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι συνομιλούν με τους αρμόδιους θεσμούς.

Οι συγκλίσεις που θα επιτυγχάνονται στις διαβουλεύσεις των κυρίων Παππά και Τσακαλώτου με τους δανειστές θα τίθενται υπ' όψιν των πολιτικών ηγεσιών, δηλαδή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πλέον, το λεγόμενο Brussels Group δηλαδή οι τεχνικές επιτροπές των εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα (επικεφαλής ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης), την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ περιορίζεται σε συμβουλευτικό ρόλο και θα ενεργοποιείται σε δεύτερο επίπεδο όταν κρίνεται ότι χρειάζεται κάποιου είδους γνωμοδότηση.

Η μετατόπιση της ευθύνης της διαπραγμάτευσης στους κυρίους Παππά και Τσακαλώτο σηματοδοτεί την έναρξη της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη οριστικής συμφωνίας η οποία θα εγκριθεί από τον πρωθυπουργό και τους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 11 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.