ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Αντιμέτωπος με τη στιγμή της αλήθειας ο Τσίπρας

16:18 - 15 Ιουν 2015 | Πολιτική
Bloomberg: Αντιμέτωπος με τη στιγμή της αλήθειας ο Τσίπρας
«Τέσσερις μόλις ημέρες έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συνθηκολογήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών ώστε να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ή να προετοιμαστεί για ένα... "άτσαλο διαζύγιο"», αναφέρει σχετικό δημοσίευμά του Bloomberg που τιτλοφορείται «Χωρίς επιλογές και χρόνο ο Τσίπρας αντιμέτωπος με τη στιγμή της αλήθειας για την Ελλάδα».

Η κατάρρευση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες την Κυριακή έχει καταστήσει την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη την επόμενη προθεσμία στο "έπος” που ξεκίνησε το 2009. Τα χρέη συσσωρεύεται και η κάνουλα βοήθειας, κλειστή επί δέκα μήνες, είναι έτοιμη να αποσυρθεί, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα συμφωνίας» αναφέρει ο Mujtaba Rahman , επικεφαλής αναλυτής ευρωζώνης στην Eurasia Group στο Λονδίνο.

«Επομένως τι θα συμβεί αν η συνάντηση στο Λουξεμβούργο «σκάσει»;» διερωτώνται οι συντάκτες του Bloomberg.

Μόλις η προοπτική για μία επιτυχή διαπραγμάτευση σβήσει, το ίδιο θα συμβεί και με τις πιθανότητες η Ελλάδα να καταβάλει τα 1,7 δισ. δολ. που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον τρέχοντα μήνα. Μία χρεοκοπία κάνει δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει στη ζωή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ΕΚΤ η οποία θα συζητήσει το μέλλον της παροχής έκτακτης ρευστότητας την Τετάρτη, είναι απίθανο να την κόψει τελείως έως ότου λήξει η συμφωνία διάσωσης στις 30 Ιουνίου.

Χωρίς τη γενναιοδωρία της ΕΚΤ, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων για να κρατήσει σκληρό νόμισμα στη χώρα, καθώς οι καταθέσεις αδειάζουν μαζικά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:28 - 15 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.