ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασκήσεις πολιτικής διαχείρισης στο εσωκομματικό και αντιπολιτευτικό πεδίο

08:53 - 16 Ιουν 2015 | Πολιτική
Ασκήσεις πολιτικής διαχείρισης στο εσωκομματικό και αντιπολιτευτικό πεδίο
Το σχέδιο εσωτερικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης ξεδιπλώνει από σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι πιέσεις των δανειστών να αποδεχτεί η Αθήνα ένα σκληρό πακέτο μέτρων, που ουσιαστικά οδηγούν σε πλήρη πολιτική της αποδόμηση, την οδηγεί στο να «ρίξει παραγάδια» στην αντιπολίτευση.

Στις συναντήσεις που θα έχει με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τη Ντόρα Μπακογιάννη θα προσπαθήσει να  διερευνήσει τις προθέσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα όσα από χτες παρουσίασε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί και σύμφωνα με την ίδια αποτελούν «μια δέσμη ουσιαστικών, ισορροπημένων και με οικονομικό αποτέλεσμα προτάσεων».  Έτσι ο κ. Τσίπρας απαντώντας στο αίτημα για σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και θέλοντας να μπει σφήνα στην εσωτερική συζήτηση στη ΝΔ ανοίγει την πόρτα στα συγγενή πολιτικά του κόμματα και στην Ντόρα Μπακογιάννη. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να δει πώς είναι δυνατό να περπατήσει στο κοινοβούλιο μια επώδυνη συμφωνία και ποιες είναι και για την αντιπολίτευση οι κόκκινες γραμμές.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας προγραμμάτισε για το μεσημέρι τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ώστε να μετρηθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών στο φόντο της πρότασης των δανειστών, αλλά και να σφυρηλατήσει ένα κλίμα ενότητας και συνοχής εν όψει δύσκολων αποφάσεων.

Συνεπές το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο πολτικό του DNA υποστηρίζει κινητοποίηση ομάδων πολιτών το απόγευμα στο Σύνταγμα ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους δανειστές για τη βούληση της κοινωνίας. Ωστόσο η πρωτοβουλία των κινήσεων με δεδομένη την κατάσταση είναι στην πλευρά των δανειστών.

Άλλωστε την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας μέσω ELA αλλά και για πιθανό κούρεμα των εγγυήσεων που καταθέτουν οι τράπεζες για να λάβουν ρευστότητα. Ήδη οι φωνές για να ξεκινήσει ένα πρώτο hair cut έστω και μικρό πληθαίνουν σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Reporter καλά πληροφορημένες πηγές για να σταλεί ένα πρώτο μήνυμα συμμόρφωσης στο τελεσίγραφο των Θεσμών.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 16 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.