ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα παρέμβαση Λιού σε Τσίπρα

22:10 - 16 Ιουν 2015 | Πολιτική
Νέα παρέμβαση Λιού σε Τσίπρα
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού επικοινώνησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην επικοινωνία τους, ο Τζακ Λιου ενημερώθηκε  από τον Πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και τον κίνδυνο ναυαγίου, τονίζοντας ότι επείγει η επίτευξη ενός συμβιβασμού και μίας συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ουάσιγκτον ασκήθηκε νέα πίεση για την άμεση λήξη της εκκρεμότητας, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν σχετικά πως "εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών".

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ επεσήμανε επίσης πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στην ελληνική κρίση, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει αναταραχές στις αγορές. "Ολες οι πλευρές θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ισχυρή οικονομική οδό με έναν τρόπο που δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σχολιάζοντας ωστόσο πως δεν είναι σαφές το πώς θα εξελιχθεί η ελληνική κρίση.

"Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η κατάσταση θα επιλυθεί προτού υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία", κατέληξε ο Τζ.Έρνεστ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.