ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει μόνο η Μέρκελ-Έχουμε μάθει στον κίνδυνο»

13:08 - 18 Ιουν 2015 | Πολιτική
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Εστεραϊχ, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να απαντήσει στο «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit» και λέει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ».

Παράλληλα, τονίζει πως «έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός λέει επίσης ό,τι και στις κοινές του δηλώσεις με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, πως δηλαδή «η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας, και όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, ο πρωθυπουργός τον χαρακτηρίζει ειλικρινή φίλο της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.