ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: To όριο του προγράμματος είναι η 30η Ιουνίου

16:25 - 18 Ιουν 2015 | Πολιτική
Ντάισελμπλουμ: To όριο του προγράμματος είναι η 30η Ιουνίου
«Στόχος μας, είναι να φέρουμε σήμερα τη συμφωνία ένα βήμα πιο κοντά, μολονότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα σημειωθεί πρόοδος», τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχουν συμβιβασμοί και έχουν γίνει υποχωρήσεις, στην πρόταση που έχουν υποβάλλει οι Θεσμοί. Τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί», πρόσθεσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί αν το ΔΝΤ δεν πληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Έχω μία δουλειά να κάνω σήμερα και αυτή είναι να δούμε αν θα πλησιάσουμε σε μία συμφωνία με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να υπάρξει μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί, λήγει στο τέλος του μήνα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα. Το επόμενο βήμα ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη, και οικονομικά βιώσιμη, συμφωνία πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά», επεσήμανε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στις δηλώσεις του προσερχόμενος στην συνεδρίαση, δήλωσε: «Ο Ντράγκι είπε κάποτε ότι για να λειτουργήσει το ευρώ πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει παντού. Πιστεύουμε ότι ήταν ακριβής. Και σήμερα θα παρουσιάσουμε τις ιδέες της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο αυτό. Πρέπει να μετακινηθούμε από την δαπανηρή διχόνοια στην αποτελεσματική συναίνεση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.