ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενοχλημένος ο Βαρουφάκης: «Δεν συζητήθηκε η πρότασή μου»

11:40 - 19 Ιουν 2015 | Πολιτική
Ενοχλημένος ο Βαρουφάκης: «Δεν συζητήθηκε η πρότασή μου»
Επίθεση σε όσους έκαναν ανεπίτρεπτες όπως είπε διαρροές για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τοποθέτησή του στο ECOFIN.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε επίσης την πικρία του γιατί όπως είπε παρότι παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή.

Αναλυτικά η δήλωση Βαρουφάκη

«Στο χθεσινό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον.

Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Αντ' αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες «διαρροές» σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών και, παράλληλα, χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη Δευτέρα.

Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μιας επιτυχημένης Συνόδου. Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 19 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.