ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή δικογραφία κατά του Σκορδά

16:45 - 19 Ιουν 2015 | Πολιτική
Στη Βουλή δικογραφία κατά του Σκορδά
Δικογραφία με αντικείμενο την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά διαβιβάστηκε πριν από λίγο από την εισαγγελία διαφθοράς στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, το «Βήμα» η υπόθεση αφορά παράνομες επιδοτήσεις ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ εταιρείας ανακύκλωσης με την επωνυμία ΕΛΒΥΑΝ η οποία από την δικογραφία καταγράφεται ως ανύπαρκτη.

Η δίωξη για απιστία στρέφεται εναντίον 2 υπαλλήλων της διεύθυνσης βιομηχανικής χωροθεσίας και περιβάλλοντος, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, οι οποίοι φέρονται να αποφάσισαν για τις επιδοτήσεις.

Για ηθική αυτουργία σε απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατηγορείται και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σκορδά.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι ακύρωσαν απόφαση του προηγούμενου υπουργού, η οποία απέτρεπε την επιχορήγηση και με διάφορες μεθοδεύσεις έδωσαν τα 2 εκατομμύρια στην ΕΛΒΥΑΝ παρότι δεν τα δικαιούνταν.

Στην πολιτική αγορά κυκλοφορούν διάφορες ερμηνείες ως προς τη χρονική συγκυρία και τη σκοπιμότητα της «διαρροής», δεδομένου ότι ο κ. Σκορδάς φέρεται να είναι ο επίσημος ταμίας της ΝΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.