ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης: Οι δανειστές δείχνουν την ιδια τυφλότητα σε λιτότητα και μεταναστευτικό

15:37 - 24 Ιουν 2015 | Πολιτική
«Την ίδια τυφλότητα, την ίδια σκληρότητα που δείχνουν οι δανειστές για την στρατηγική της λιτότητας, της απομείωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χώρου, δείχνουν και για μεταναστευτικό», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι οι δανειστές «κάνουν μία πολιτική τσούκου τσούκου, μαλώνουν αναμεταξύ τους, κάθε μέρα μας θέτουν ζητήματα που είχαν λυθεί ή είχαν πάει στο πλάι και τα ξαναφέρνουν στο τραπέζι».

«Η κατάσταση είναι κατώτερη των περιστάσεων, μας πηγαίνει σε μεσαιωνικές καταστάσεις, και σε πολιτικές αναδιπλώσεις με ακροδεξιά και φασιστικά φαινόμενα να αναβιώνουν», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι «αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και αυτή τη μάχη δίνουμε ως χώρα και ως κυβέρνηση με αφορμή την συμφωνία, η οποία πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά, οικονομικής βιωσιμότητας, ανάπτυξης και προοπτικής».

Ακόμη ο υπουργός υπογράμμισε την αξία που έχει η αλληλεγγύη στην κοινωνία.

«Σε περιόδους κρίσης η κοινωνία δεν πρέπει να είναι σε ομηρία. Δεν πρέπει να είναι όλη η κοινωνία όμηρος φοβικών μηντιακών κατασκευών», είπε χαρακτηριστικά.

«Φαίνεται ότι κάποιοι ηγετικοί κύκλοι σ’ αυτό που ονομάζουμε ελίτ της σημερινής Ε.Ε. έχουν χάσει πια κάθε επαφή με την πραγματικότητα σε σχέση με τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν για το «φρούριο» της Ε.Ε.», ανέφερε ο Ν. Βούτσης κατηγορώντας την ηγεσία της Ε.Ε. ότι συμπεριφέρεται «οπισθοδρομικά» στην πολιτική των μετακινήσεων μεταναστών στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και ότι «θέλουν να γίνει φράγμα η Ελλάδα, η Ιταλία, ανθρωποφύλακες».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.