ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Παράθυρο" από ΔΝΤ για παράταση αποπληρωμής της δόσης Ιουνίου

18:17 - 25 Ιουν 2015 | Πολιτική
"Παράθυρο" από ΔΝΤ για παράταση αποπληρωμής της δόσης Ιουνίου
«Ληξιπρόθεσμη οφειλή» και όχι χρεοκοπία θα θεωρηθεί η μη πληρωμή της δόσης στις 30 Ιουνίου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μη καταβολής της δόσης του 1.5 δισ. και ουσιαστικά άνοιξε ένα παράθυρο για τη συνέχιση για λίγες μέρες των διαπραγματεύσεων, για να απαντήσει πως «Δουλεύουμε μέρα νύχτα για ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτό είναι το πνεύμα και η δέσμευσή μας». Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε για το αν η μη πληρωμή θα σήμαινε ότι το ΔΝΤ θα τοποθετούσε την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών με «ληξιπρόθεσμες οφειλές» και όχι στη κατηγορία της χρεοκοπίας, σχολίασε πως «Δεν γνωρίζω κανένα τέτοιο σχέδιο».

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τη διαδικασία των 30 ημερών μέχρι να ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για αθέτηση πληρωμής, ο κ. Ράις απάντησε ότι σε πρακτικό επίπεδο η γενική διευθύντρια μπορεί να ενημερώσει το ΔΣ οποιαδήποτε στιγμή και με «βάση τη σημασία» της ελληνικής υπόθεσης, εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει γρήγορα.

Νωρίτερα, σημείωσε ότι υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις από την Ελλάδα και ότι το Ταμείο αναμένει την πληρωμή της δόσης. Ο κ. Ράις παραδέχθηκε, τέλος, ότι κάποια πράγματα στο ελληνικό πρόγραμμα δεν εξελίχθηκαν όπως είχαν σχεδιαστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.