ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Όποτε κάνουμε υποχωρήσεις, κάνουν το αντίθετο

21:05 - 26 Ιουν 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Όποτε κάνουμε υποχωρήσεις, κάνουν το αντίθετο
«Εμείς κάναμε βήματα προς εκείνους, κι εκείνοι για κάθε βήμα μας έκαναν βήματα πίσω», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στους δανειστές, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση. Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό η συμφωνία να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε γιατί οι θεσμοί άφησαν το μεγάλο ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού για την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους. Επιπλέον παραδέχτηκε ότι κάποια από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά, ενώ εξήγησε ότι η κυβέρνηση στρέφει τη λιτότητα «προς τους έχοντες».

«Ο λόγος που διαπραγματευόμαστε για τόσους μήνες, είναι επειδή οι προτάσεις μας είναι δημοσιονομικά άψογες και θα το δείξει αυτό η ιστορία», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχετικά με την πορεία που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις, ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστεύουμε στην ικανότητα της Ευρώπης να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι έχουμε καθήκον να αποφύγουμε αύριο ένα αποτέλεσμα, για το οποίο θα μας καταδικάσει η ιστορία.

Όσο για την πρόταση των δανειστών, τη χαρακτήρισε ως ένα πακέτο που καταδικάζει την Ελλάδα σε λιτότητα για άλλους 4-5 μήνες.

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην υπάρξει συμφωνία» εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για προσφυγή στην κάλπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.