ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Μέρκελ, Ολάντ: Δεν χρειάζομαι την άδειά σας

21:03 - 27 Ιουν 2015 | Πολιτική
Τσίπρας σε Μέρκελ, Ολάντ: Δεν χρειάζομαι την άδειά σας
«Δεν θα σας ζητήσω την άδεια για να κάνω δημοψήφισμα» φέρεται πως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ κατά τις τηλεφωνικές τους επαφές το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ημέρα ντροπής για την Ευρώπη» και είπε στη γερμανίδα καγκελάριο ότι μπορεί να λέει την άποψή της αλλά η παρουσία της χώρας στο ευρώ δεν μπαίνει σε ερώτημα, η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα το κοινοβούλιο αποφασίζει για το τι θα ρωτήσει στο δημοψήφισμα». Και στον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τόνισε: «Αν κάνετε εσείς στη Γαλλία δημοψήφισμα, δεν θα σας πουν οι άλλες χώρες τι να ρωτήσετε». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες πως όποια απόφαση και να πάρει το Eurogroup για την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός «θα έχει οξυγόνο» και την επόμενη εβδομάδα και «θα επιβιώσει».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η Δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.