ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης των δανειστών κε Τσίπρα

00:25 - 28 Ιουν 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης των δανειστών κε Τσίπρα
«Εσείς είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης που τώρα καταγγέλετε κύριε Τσίπρα», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει τη δική του πρόταση στον λαό. «Οδηγείτε τη χώρα σε εθνική παρωδία», είπε ο κ. Σαμαράς ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό οτι o ίδιος πρότεινε πολλά από τα μέτρα που περιέχει η πρόταση των δανειστών. «Εσείς είπατε κύριε Τσίπρα οτι η πρόταση που υποβάλατε στους εταίρους και η οποία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας, καλύπτει απολύτως τις απαιτήσεις τους. Βάλτε λοιπόν τη δική σας πρόταση στο δημοψήφισμα. Εσείς κύριε Τσίπρα», είπε ο κ. Σαμαράς, «υποσχεθήκατε παροχές ύψους 11 δισ. ευρώ και φέρατε μέτρα 8 δισ. ευρώ».

Εκείνη τη στιγμή και ενώ μιλούσε ο κ. Σαμαράς, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά παράβαση του άρθρου 66 του Κανονισμού της Βουλής, επέλεξε να επανέλθει στην έδρα του προεδρείου. Κατά παράβαση, γιατί νωρίτερα είχε επιλέξει να μιλήσει ως απλή βουλευτής.
Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 2 του ΚτΒ «O Πρόεδρoς της Boυλής μιλεί από την έδρα. Aν όμως θέλει να μιλήσει για την oυσία τoυ συζητoύμενoυ θέματoς, παραχωρεί τη θέση τoυ στoν αναπληρωτή τoυ και δεν μπoρεί να επανέλθει σ’ αυτήν πριν λήξει η συζήτηση για τo θέμα αυτό».

Η παρουσία της στην έδρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ και ο κ. Σαμαράς σχολίασε «Ανεβήκατε την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία».

Αμέσως δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ενώ είναι Πρόεδρος της Βουλής, παραβιάζει τον κανονισμό του Σώματος. «Να το πάρετε χαμπάρι κυρία Πρόεδρε οτι τόχετε παρακάνει», είπε. «Δεν είστε δικτάτορας, Πρόεδρος της Βουλής είστε». Και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό του είπε, «κύριε Τσίπρα να τη μαζέψετε» και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής. 

«Αναζητείτε αφορμή για να μη τοποθετηθείτε για το δημοψήφισμα» απήντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ ο πρωθυπουργός παρενέβη και είπε είπε «Κυρία Πρόεδρε εκτιμώ οτι η ιστορική ευθύνη σε μια τόσο κρίσμη συνεδρίαση απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και κυρίως απαιτεί ευθύνη να διεξαχθεί μια διαδικασία στα πλαίσια που αξίζουν σε όλους μας. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να μην κάνουμε το χατήρι σε αυτούς που δεν θέλουν να συνεχιστεί η διαδικασία. Σας ζητώ να διακόψετε τη συνεδρίαση και ζητώ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει και να ολοκληρώσει την ομιλία το»".

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διέκοψε για 10 λεπτά τη συζήτηση, κατόπιν παράκλησης του Πρωθυπουργού, και λίγο μετά ο κ. Σαμαράς ανέβηκε ξανά στο βήμα για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 28 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.