ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΔ κατέβασε τη Ζωή από την έδρα

02:11 - 28 Ιουν 2015 | Πολιτική
Η ΝΔ κατέβασε τη Ζωή από την έδρα
Θερμό επεισόδιο προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή μεταξύ της προέδρου του Σώματος και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο προκάλεσε την προσωρινή αποχώρηση της ΝΔ από την αίθουσα και την αντικατάσταση στο τέλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην έδρα από τον πρώτο αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν επειδή, μεταξύ των ομιλητών που έλαβαν το λόγο στη συζήτηση για το Δημοψήφισμα ήταν και η κυρία Κωνσταντοπούλου. Ο κανονισμός της Βουλής ωστόσο προβλέπει πως όταν η Πρόεδρος θέλει να μιλήσει για την ουσία του ζητήματος, τότε παραχωρεί τη θέση της στον αναπληρωτή της και δεν μπορεί να επανέλθει σ΄ αυτήν προτού να λήξει η συνεδρίαση για το θέμα αυτό.

Όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα, συνέβη το πρωτοφανές. Όρθιοι οι βουλευτές του, διέκοπταν την ομιλία του, ζητώντας να κατεβεί η κυρία Κωνσταντοπούλου από την έδρα.

Εμφανώς οργισμένοι οι γαλάζιοι βουλευτές αρκετοί από τους οποίους εκτόξευαν αήθεις εκφράσεις, ύβρεις και απαξιωτικά σχόλια στο πρόσωπο της Προέδρου, αξίωναν να κατέβει από την έδρα, υποχρεώνοντας τον πρόεδρό τους που συνέστησε στον πρωθυπουργό «να την μαζέψει», να κατεβεί από το βήμα του ομιλητή και με ένα επιτακτικό νεύμα να τους ζητήσει να τον ακολουθήσουν στην έξοδο. «Να φύγετε! Έξω ξεφτίλες!» φώναζαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που κάποιοι θερμόαιμοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Σταθάς τους προέτρεπαν να συντομεύουν.

Μετά από δεκάλεπτη διακοπή, η συνεδρίαση επαναλήφθηκε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραχωρεί τη θέση της στον κ. Μητρόπουλο, δικαιολογούμενη ότι ήθελε να τιμήσει τον πρόεδρο της ΝΔ και για τον λόγο αυτό είχε ανεβεί στην έδρα. Εκείνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Αν το κάνατε αυτό για να με τιμήσετε, τρέμω στην ιδέα τι θα κάνατε για το αντίθετο» είπε και η διαδικασία ξανάρχισε κανονικά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.