ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούσκ:"Θέλουμε στο ευρώ την Ελλάδα"-Φήμες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

10:46 - 28 Ιουν 2015 | Πολιτική
Τούσκ:"Θέλουμε στο ευρώ την Ελλάδα"-Φήμες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Μέσα από τον λογαριασμό του στο Τwitter o Ντόναλτ Τουσκ, σημείωσε πως η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζώνης των 19 χωρών.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης θα περιμένουν να ακούσουν το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και μετά θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής;

Παράλληλα, για κινήσεις από ευρωπαϊκές χώρες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild. Η είδηδη δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, αυτό ενδεχομένως θα γίνει την Τρίτη.

«Όλα εξαρτώνται τώρα από την κυρία Μέρκελ», δηλώνει στην εφημερίδα επικεφαλής κυβέρνησης κεντροευρωπαϊκής χώρας ο οποίος δεν κατονομάζεται, ενώ, μιλώντας για το δημοψήφισμα, κάνει λόγο για «εντελώς τρελή απόφαση, την οποία δεν κατανοούν ούτε οι πλέον φιλικοί προς την Αθήνα ηγέτες.

Σύμφωνα με πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας, που επικαλείται η Bild, «είναι τρέλα αυτό που έκανε ο Τσίπρας, παίζει με τη φωτιά στο σπίτι του».

Το χρωστάμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες να αντιδράσουμε, είπε, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 28 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.