ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ & Σουλτς

15:05 - 29 Ιουν 2015 | Πολιτική
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ & Σουλτς
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τη Δευτέρα τηλεφωνικά τόσο με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ -πριν την συνέντευξη του τελευταίου- αλλά και με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Στην επικοινωνία του με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας. 

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Μ. Σουλτς να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.