ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τους όρους των πιστωτών»

12:05 - 01 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τους όρους των πιστωτών»
Ένα απόσπασμα της επιστολής του πρωθυπουργού της χώρας μας Αλέξη Τσίπρα στους Θεσμούς φέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, με την εξαίρεση του 30% στα νησιά και την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τον Οκτώβριο.

Όπως διαφαίνεται από το δημοσίευμα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί όλους τους όρους των πιστωτών που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, με ελάχιστες μόνο αλλαγές σε κομβικά σημεία.

Η επιστολή, έκτασης δύο σελίδων, εστάλη στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, το βράδυ της Τρίτης. Οι FT εκτιμούν πως η επιστολή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας τις επόμενες ημέρες.

Ανώτερες κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την παραπάνω πληροφορία. Έντονη είναι η φημολογία ότι η αποδοχή του προγράμματος, εκτός από το ζήτημα των νησιών, είναι θέμα χρόνου.

Η μετάφραση του αποσπάσματος

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

122122

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 01 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.