ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Linke: Δημοψήφισμα για τη λιτότητα στη Γερμανία

13:57 - 01 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Die Linke: Δημοψήφισμα για τη λιτότητα στη Γερμανία
Να ερωτηθεί ο γερμανικός λαός με δημοψήφισμα για τη λιτότητα και υποτιθέμενη πολιτική σωτηρίας του ευρώ, κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος, ζητεί η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Passauer Neuen Presse".

«Θα ευχόμουν να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός σε δημοψήφισμα για τα σημαντικά προβλήματα και συνολικά για την λεγόμενη πολιτική διάσωσης του ευρώ . Σε τελευταία ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε» τονίζει η Σάρα Βάγκενκνεχτ, που θα διαδεχτεί το φθινόπωρο τον Γκρέγκορ Γκίζι, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.

Η κ. Βάγκενκνεχτ, σχολίασε ότι «δισεκατομμύρια των γερμανών φορολογουμένων κατασπαταλήθηκαν και αυτό εξ αιτίας της άσκοπης πολιτικής της κ. Μέρκελ».

Η συμπρόεδρος του Die Linke εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι Έλληνες θα απορρίψουν την Κυριακή την πρόταση των δανειστών. Το πακέτο το οποίο πρότειναν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και Η ΕΚΤ είναι η συνέχιση της ίδιας εσφαλμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα» συνοψίζει κυρία Βάγκενκνεχτ και προσθέτει: «Από ένα ΟΧΙ θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς θα εμπόδιζε να κατασπαταληθούν ξανά δισεκατομμύρια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.