ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πιο σύντομο Eurogroup: «Μετά το δημοψήφισμα τα ξαναλέμε»

19:58 - 01 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Το πιο σύντομο Eurogroup: «Μετά το δημοψήφισμα τα ξαναλέμε»
Χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα, ολοκληρώθηκε και αυτό το Eurogroup, το οποίο για πρώτη φορά διήρκεσε περίπου μια ώρα!

Η νέα τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης και κατά τον κ. Τσακαλώτο, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη και αμέσως μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι βλέπει λίγες πιθανότητες να υπάρξει πρόοδος μετά το σημερινό διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μεταδίδει το Reuters.

Θεσμοί: Ανειλικρινείς οι ελληνικές προτάσεις

Σχετικά με την επιστολή του Πρωθυπουργού, αυτή, περιλαμβάνει στοιχεία που οι υπουργοί της Ευρωζώνης πολύ δύσκολα θα αποδεχθούν, έγραψε μόλις το Reuters σχολιάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού να έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους στο «και πέντε».

Οι θεσμοί πάντως, τονίζουν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι ανεδαφικές, δεδομένου του νέου δημοσιονομικού κενού που έχει δημιουργήσει το bank run, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και γενικώς η αναγγελία του δημοψηφίσματος.

Διερωτώνται δε κατά πόσο είναι ειλικρινής η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού την στιγμή που η Αθήνα έχει γεμίσει με αφίσες «υπέρ του όχι». Μήπως ο κ.Τσίπρας παίζει ακόμη παιγνίδια ή θα γυρίσει να πει τώρα «ναι» συνεχίζουν εκπρόσωποι των θεσμών παρατηρώντας ότι αν μη τι άλλο η κίνηση Τσίπρα να καταθέσει πρόταση με την οποία υποτίθεται ότι αναζητά συμβιβασμό είναι ασυνεπής με την επιμονή του να τάσσεται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Ενδεικτικές της στάσης της ελληνικής πλευράς είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, λόγω της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Γ. Βαρουφάκης: Οι δανειστές είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση

Οι Ευρωπαίοι υποστήριξαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:34 - 01 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.