ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Είπαν ψέματα και χρεοκόπησαν τη χώρα

21:58 - 01 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Είπαν ψέματα και χρεοκόπησαν τη χώρα
Για «έλλειψη παλικαριάς» κατηγορεί ο Αντώνης Σαμαράς τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι αρνείται να παραδεχθεί ότι «αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών! Δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών. Και ότι τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών!».

Σε μήνυμά του αμέσως μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες! Χωρίς ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας. Με τράπεζες κλειστές. Με αδυναμία να πληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Και πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της».

«Ουσιαστικά η χώρα», όπως σημείωσε «βρίσκεται με μια κυβέρνηση σε πανικό! Η οποία, αφού έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων πολιτών, τους έφερε σε κατάσταση που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ στη ζωή τους».
Στο ίδιο μήκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα! Μείναμε στον αέρα χάνοντας κονδύλια 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη διατεθεί για τη χώρα με θυσίες του ελληνικού λαού! Ενώ μας έλεγε επί μήνες ότι δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο, τώρα… παρακαλάει για νέο Μνημόνιο! Και κάνει το εξής απίστευτο: Ενώ προσυπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με οκτώ δισεκατομμύρια λιτότητας την πρόταση των θεσμών, καλεί μετά τους πολίτες να κάνουν τι; Να την καταψηφίσουν αυτή την πρόταση».

Ο κ. Σαμαράς σχολιάζει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας. Και τώρα η ίδια η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη: Τα κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύουν. Οι αγροτικές επιδοτήσεις κινδυνεύουν. Ο τουρισμός έχει ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα. Όλα όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια, βρίσκονται πια στον αέρα».

Ενώ, κάνοντας λόγο για «μοιραίο λάθος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα-παρωδία», προσθέτει στην κατάληξη: «Πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια! Σε διαπραγμάτευση που δεν υπάρχει! Για Πρόγραμμα που δεν υφίσταται! Με τους πολίτες αναστατωμένους να συνωστίζονται μπροστά σε κλειστές τράπεζες. Με την ίδια την κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Την ώρα που στελέχη της δημόσια ζητούν από τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει το δημοψήφισμα ή να υποστηρίξει το ΝΑΙ. Αυτοί τουλάχιστον άρχισαν να καταλαβαίνουν…».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 01 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.