ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο ανατροπής Τσίπρα δημοσιεύουν οι Times

10:10 - 02 Ιουλ 2015 | Πολιτική
«Παραδεχθείτε ότι ακολουθείτε αυτήν την πολιτική γιατί θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση στην Ελλάδα», είπε ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, στην τελευταία συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής προτού κλείσει για καλοκαίρι.

Τις προθέσεις αυτές ευρωπαϊκών ηγεσιών επιβεβαιώνει και σήμερα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Times, το οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα cent σε νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία
.

Επικαλούμενη μαρτυρία κορυφαίου πολιτικού «με μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη», η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει χρήματα γιατί η Γερμανία θα μπλοκάρει τη συμφωνία.

«Σήμερα υπάρχει το ερώτημα εάν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, η απάντηση είναι καθαρή, όχι δεν τους εμπιστευόμαστε» λέει στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος των συντηρητικών.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος πολιτικός, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ευρωπαϊκή προσπάθεια να ωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί η Ευρώπη να διατηρεί το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στην Ελλάδα γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας απαιτείται έγκριση από τα κοινοβούλια και έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τη βοήθεια όπως έγινε και χθες με το αίτημα των Ελλήνων.

Ο υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε βέβαιος μιλώντας στην εφημερίδα ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι σύμμαχοί της οι Χριστιανοκοινωνιστές θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι «Έλληνες κομμουνιστές» όπως τους χαρακτηρίζει.

Ο ίδιος πολιτικός δηλώνει πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να επικρατήσει το «ναι» και μετά θα χρειαστεί μία νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 02 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.