ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Ξορκίζει το αδιέξοδο του «Όχι»

13:19 - 02 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Ξορκίζει το αδιέξοδο του «Όχι»
Τη θέση ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων και ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή, επαναλάμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω άτυπης ενημέρωσής τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο κυβερνητικό non paper, επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών που αποδεικνύουν αυτή τη θέση πληθαίνουν και παραθέτει ορισμένες από αυτές:

«Η ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις ακόμα και αν η Ελλάδα πει «όχι» στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος, όπως υπενθυμίζει το Μαξίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σημείωσε ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή [..] Ωστόσο πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι «η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις [...] Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι’ αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες».  

«Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει ούτε το ευρώ», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τόνισε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, όποια και αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος.

Και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δηλώνει ότι «η πόρτα για νέες διαβουλεύσεις παραμένει ανοιχτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.