ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος:Κάνουμε δημοψήφισμα για να μην πέσει η Κυβέρνηση

11:28 - 03 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Τσακαλώτος:Κάνουμε δημοψήφισμα για να μην πέσει η Κυβέρνηση
«Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Διαφορετικά, θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές» είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα 5σέλιδο στην κυβέρνηση».

Όπως και χθες, σε συνέντευξή του στο CNN, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε την παραδοχή ότι αν επικρατήσει το «Ναι», θα έχει ηττηθεί η κυβέρνηση, αλλά θα εφαρμοστεί η ετυμηγορία του λαού και κατηγόρησε τους Θεσμούς ότι εκείνοι δεν φέρθηκαν ως ενήλικες- απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ- επειδή δεν έκαναν πίσω στις θέσεις τους.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι οι «λογικοί ενήλικες μπορούν να λύσουν γρήγορα τα προβλήματα αν υπάρχει καλή θέληση», αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι μετά από το δημοψήφισμα θα υπάρχει αυτή η καλή θέληση. «Μπορούμε να έχουμε μία λίγο πιο βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία. Είναι ώρα να φύγει το Grexit από το τραπέζι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.