ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειμαράκης: Να φέρει συμφωνία η κυβέρνηση

14:05 - 08 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Μειμαράκης: Να φέρει συμφωνία η κυβέρνηση
Αυστηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα «να βγάλει από το μυαλό του τη ρήξη» έστειλε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Παροτρύνουμε την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία που υποσχέθηκε. Να εγκαταλείψει τις χρεοκοπημένες ιδεοληψίες και να μην αφήσει τη χώρα να συρθεί σε περιπέτειες που δεν έχουν γυρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργό για άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
«Δεν προτίθεμαι να ανταποκριθώ, αν πρώτα δεν έρθει στη Βουλή να μας πει τι ακριβώς θέλει. Κοντεύουμε να πάρουμε ευθύνες χωρίς να ξέρουμε ποιες είναι αυτές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Μεϊμαράκης δεν δέχεται να πάει σε άτυπη συνάντηση πολιτικών αρχηγών. Εάν υπάρξει επίσημη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο και με τήρηση πρακτικών, θα δεχτεί να παρευρεθεί.
Ο κ. Τσίπρας κατά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι «αιχμαλωτισμένος ανάμεσα σε Συμπληγάδες, από τη μία σε μια κακή συμφωνία και από την άλλη σε μια πλήρη καταστροφή της χώρας». Του επέρριψε ευθύνες για την τεράστια καθυστέρηση να βρει λύση στο πρόβλημα και επεσήμανε ότι «είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε».
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε γνωστό ότι αργά το βράδυ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο εξέφρασε την αγωνία του και τον ενημέρωσε «για την ευθύνη όλων» με σαφής υπαινιγμούς και προς το πρόσωπο του ΠτΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές και για την «χαρά» που εξέφρασε εχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής. «Από πού αντλείται αυτή η χαρά; Μήπως ο χαρούμενος να γυρίσει στην Αθήνα και να μας πει τι θέλει για να υπογράψει;. Παρασπονδίες από τις δεσμεύσεις που έλαβε στην προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν χωρούν. Εγκλήματα σε βάρος του ελληνισμού δεν συγχωρούνται, δεν διαγράφονται, δεν παραγράφονται».
Όσον αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε θερμά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, «τον πρόεδρο της καρδιάς μας» όπως είπε. Ζήτησε από τους βουλευτές να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες και γνωστοποίησε ότι μετά την ολοκλήρωση της περιπέτειας της χώρας θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.