ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Αντάρτικο σχεδιάζουν βουλευτές της Μέρκελ κατά των πακέτων στήριξης

12:24 - 09 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Γερμανία: Αντάρτικο σχεδιάζουν βουλευτές της Μέρκελ κατά των πακέτων στήριξης
Για μια μερίδα 100 βουλευτών του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, το οποίο ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ, κάνουν λόγο οι TIMES. Οι βουλευτές αυτοί έχουν εκφράσει σθεναρά την αντίθεση τους σε ένα πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, υπογράφοντας μάλιστα σχετικό κείμενο. 

Το δημοσίευμα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μικρό αντάρτικο, το οποίο απαγορεύει στην καγκελάριο  να ακολουθήσει το δρόμο της αποκλιμάκωσης αλλά και να προχωρήσει στο δρόμο μιας  πιθανής απομείωσης του ελληνικού χρέους, που αποτελεί και ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς.

«Υπάρχει έλλειψη οικονομικής ισχύος, ανταγωνιστικότητας και μια πραγματικά αποτελεσματική διοίκηση στην Ελλάδα» αναφέρει ο βουλευτής Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, του κόμματος της κ. Μέρκελ, στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Επιπρόσθετα ο   Χανς Πέτερ Φρίντριχ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, που αποτελεί τον Κυβερνητικό εταίρο της κ. Μέρκελ, δηλώνει στην εφημερίδα Rheinische Post ότι δεν γνωρίζει κανέναν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που να θεωρεί ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης είναι δικαιολογημένο. «Οι Έλληνες είχαν το δικαίωμα να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα, και τώρα έχουμε εμείς το δικαίωμα να πούμε όχι», λέει συγκεκριμένα.

Παράλληλα αντιδράσει έχουν δημιουργηθεί και στους Σοσιαλδημοκράτες, τον άλλο εταίρο της κυβέρνησης συνεργασίας, με επικεφαλής τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Χαρακτηριστικά ο τελευταίος σχολιάζει ως «πολύ αφελή» την απόφαση να εισχωρήσει η Ελλάδα στην ευρωζώνη υπογράμμισε ότι οι πολιτικές των πακέτων διάσωσης δεν λειτουργούν.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συνασπισμός της Μέρκελ, μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες, αποτελούν περίπου το 80% των μελών του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 09 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.