ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Le Monde: Στροφή του Νικολά Σαρκοζί υπέρ της Ελλάδας

18:19 - 09 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Le Monde: Στροφή του Νικολά Σαρκοζί υπέρ της Ελλάδας
Θεαματική στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σχετικά με την ελληνική κρίση, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Όπως γράφει η εφημερίδα "Τις τελευταίες ώρες έχουμε μία αναδίπλωση του τέως προέδρου της Γαλλίας», καθώς εξέφρασε την υποστήριξή του σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «TF1» για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που θα επιτρέψει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

"Πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της" ήταν τα ακριβή του λόγια.

"Η θέση του Νικολά Σαρκοζί για την ελληνική κρίση συνεχώς εξελίσσεται" σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει ότι "Πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Σαρκοζί ήταν κατηγορηματικός επισημαίνοντας ότι η ελληνική κρίση είναι μία τραγωδία κι ότι από μόνη της η ελληνική ηγεσία θέτει την χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ".

Προσθέτως, στο δημοσίευμα της Le Monde υπενθυμίζεται ότι "Στις 2 Ιουλίου, ο Νικολά Σαρκοζί, ακολουθώντας σκληρή γραμμή για την Ελλάδα, είχε δηλώσει στην γαλλική εφημερίδα Le Monde πως η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε στην πραγματικότητα από μόνη της την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι «η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα. Αυτό που θα πρέπει να δει κανείς είναι πως θα προστατευτεί η Ευρωζώνη από την ελληνική καταστροφή»".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.