ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωμός εκβιασμός Καμμένου στον Τσίπρα

02:10 - 11 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Ωμός εκβιασμός Καμμένου στον Τσίπρα
Τα προβλήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξάρτητων Ελλήνων που σοβούσαν εδώ και καιρό, λίγο έλειψε ξημερώματα Σαββάτου στη Βουλή λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, να τινάξουν την κυβερνητική συνεργασία στον αέρα.

Είχε μόλις τελειώσει η δραματική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο Πάνος Καμένος πλησίασε τον πρωθυπουργό στα υπουργικά έδρανα κι είχε μαζί του ολιγόλεπτη συνομιλία σε υποδόρια ένταση.

Βουλευτές που αντιλήφθηκαν ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει υποστήριζαν ότι ο κ. Καμένος ήταν φανερά εκνευρισμένος ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα έδρανα των βουλευτών του κόμματος του, στους οποίους ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ψηφίσει «Όχι» και τους είπε ότι προσανατολίζεται να ψηφίσει «όχι».

Η αναταραχή μεταδόθηκε και στα διπλανά έδρανα. Βουλευτές- αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο κ. Καμένος αποχώρησε στην αρχή από την αίθουσα της Ολομέλειας και τον ακολούθησε ο Νίκος Παππάς ενώ στην συνέχεια βγήκε έξω και ο υπουργός Οικονομικών.

Όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέστρεψε στην αίθουσα ανέγνωσε σημείωμα με το οποίο αποσαφήνισε ότι η μείωση των αμυντικών κονδυλίων θα γίνει μέσω της περιστολής των εξοπλιστικών δαπανών και όχι μέσω μισθολογικών μειώσεων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ίδιος ο κ. Καμένος, όταν ανέβηκε αργότερα στο βήμα, το έκανε ξεκάθαρο, βάζοντας στον κ. Τσίπρα τις κόκκινες γραμμές του. Το υπουργείο Άμυνας, είπε, θα προσφέρει μείωση δαπανών κατά 100 εκ. φέτος και άλλα 200 εκ. ευρώ από πώληση αμυντικού υλικού που έχει ήδη συμφωνηθεί και εκεί θα πρέπει να σταματά η διευκρίνιση του υπουργού Οικονομικών.

Για το προσωπικό των Ε.Δ, πρόσθεσε, «δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ και το εγγυώμαι προσωπικά». Αναφερθείς δε στην ίδια τη Συμφωνία, παραδέχθηκε ότι «αποτελεί συνθηκολόγηση, η οποία όμως είναι ηπιότερη της παραδόσεως».

Τελευταία τροποποίηση στις 03:03 - 11 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.