ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλια πυρά κατά των διαφωνούντων στον ΣΥΡΙΖΑ

23:27 - 11 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Φίλια πυρά κατά των διαφωνούντων στον ΣΥΡΙΖΑ
Κλίμα ιδιότυπων «προγραφών» καλλιεργούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή που προκάλεσε απορίες για την προσεχή στάση πλειάδας στελεχών και βουλευτών του κόμματος.

«Εγώ θα υπέβαλα παραίτηση, θα παρέδιδα την έδρα μου» είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, σχολιάζοντας τη στάση των συναδέλφων του Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη που ψήφισαν «παρών», στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως εξήγησε, αν δεν στήριζε την πρόταση της κυβέρνησης, θα παρέδιδε την έδρα του καθώς αυτό «θα σήμαινε ότι δεν συμφωνώ με τις θέσεις της κυβέρνησης, άρα δεν έχω λόγο να μείνω», ενώ πρόσθεσε πως «κάθε βουλευτής και υπουργός πρέπει να πάρει την ευθύνη που του αντιστοιχεί».

Ο κ. Σταθάκης στο ερώτημα για ενδεχόμενο ανασχηματισμού, προέβλεψε ότι «λογικά θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις υπουργών. Είναι θέμα πρωθυπουργού να κρίνει το πόσοι και ποιοι θα αλλάξουν» .

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις υποστήριξε ότι, «η συμφωνία θα ανάψει το πράσινο φως για να ανοίξουν οι τράπεζες, αν και θα υπάρξει διάστημα δύο μηνών προκειμένου να αποκατασταθεί η πλήρης ομαλότητα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων και δεν υπήρξε ποτέ».

Την ίδια στιγμή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και τους όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισαν την πρόταση συμφωνίας με τους δανειστές, στηλιτεύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σε ανάρτησή του στο facebook, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Δ. Μάρδας αποδίδει βαριές κατηγορίες σε όσους ψήφισαν Όχι, Παρόν, είτε απείχαν, κατηγορώντας τους ότι «επιδιώκουν με πάθος μια τραγωδία»!

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Το ελάχιστο που μπορεί να πει κάποιος για την Ζωή τον Λαφαζάνη και τους πέριξ αυτών που απείχαν στην ουσία από την ψηφοφορία στη Βουλή. Γοητεύονται -τουλάχιστον- από την αίσθηση της ρήξης, που εισάγει η πρακτική τους, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, θεωρώντας τους εαυτούς τους κάτι ανάμεσα στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Γκουεβάρα. Η άγνοια του μεγέθους της καταστροφής τους δίνει έναν αέρα πολέμου... Απομένουν τα συνθήματα και τα τοτέμ του πολέμου για να ολοκληρωθεί η τραγωδία, που με πάθος επιθυμούν!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.