ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάιμαν: Καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας

17:55 - 12 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Φάιμαν: Καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ, ενώ αντίθετα η γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση εποικοδομητικής λύσης» δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Osterreich της Κυριακής.

Ο Φάϊμαν υποστηρίζει ότι ένα Grexit πρέπει να αποτραπεί γιατί θα έσπρωχνε προς τα πίσω την Ευρώπη και υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα δώσει το «πράσινο φως» για μια εποικοδομητική λύση.

Η λύση αυτή, όπως προσθέτει, δε θα είναι η διαγραφή του χρέους αλλά η μείωση του βάρους των επιτοκίων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με αποτέλεσμα να είναι δυνατές οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας σημειώνει αίφνης ότι «Δεν επιτρέπεται να καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας. Πρέπει να εξοικονομούμε πόρους και να επενδύουμε και εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά για τις τύχες των ανθρώπων».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει τόσο πολύ όσο ποτέ, έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί θετικά, διότι καθιστά δυνατή μια βάση για μία συμφωνία» δήλωσε ο Φάϊμαν αναφερόμενος στην τελευταία πρόταση που κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι ωστόσο ο πρωθυπουργός, σίγουρα, οφείλει να συγκεκριμενοποιήσει και να βελτιώσει αρκετά σημεία ακόμη.

Τέλος, υπογράμμισε πως «Έχουμε όφελος ως χώρα, χρειαζόμαστε όμως και μια σταθερή Ευρώπη, διότι μόνο τότε μπορούμε να εξάγουμε σε άλλες χώρες, όταν οι άνθρωποι εκεί έχουν χρήματα και μπορούν να αγοράσουν κάτι. Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε τώρα γέφυρες, να εξασφαλίσουμε τις εξαγωγές μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης, και δεν επιτρέπεται να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.