ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενώπιον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας με… ρουμανική συνταγή

15:33 - 13 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Ενώπιον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας με… ρουμανική συνταγή
Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης. Στο φόντο των τελευταίων διαφοροποιήσεων βουλευτών αλλά και της συμφωνίας η συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης.

Ήδη ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης ζητούν από τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Ο Πρωθυπουργός, πάντως, αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη προώθησης της υλοποίησης της συμφωνίας, ενώ θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για κτύπημα των εγχώριων κατεστημένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση της Ελλάδας μοιάζει πλέον με τη Ρουμανία, όπου ένα σκληρό πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας από το ΔΝΤ συνοδεύεται από μια εκστρατεία – εμπνεύσεως ΔΝΤ – κάθαρσης. ΄Ήδη πολλοί ολιγάρχες ή οικονομικοί παράγοντες στη γειτονική χώρα έχουν βρεθεί στη φυλακή, ενώ και πολιτικοί έχουν μπει στο στόχαστρο. Είναι ενδεικτικό ότι  σε βάρος του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα διεξάγεται ποινική έρευνα για πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων \ σχετικά με γεγονότα που ανάγονται στην εποχή που ήταν δικηγόρος, όπως ανακοινώθηκε από τη ρουμανική εισαγγελία που ερευνά υποθέσεις διαφθοράς (DNA). Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για «17 αδικήματα πλαστογραφίας, συνέργειας σε φοροδιαφυγή και ξεπλύματος χρημάτων» αναφορικά με πράξεις που ανάγονται στην περίοδο 2007-2011, όταν ήταν δικηγόρος.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.