ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Καταστροφή οι πρόωρες εκλογές

18:21 - 13 Ιουλ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: Καταστροφή οι πρόωρες εκλογές
Η περαιτέρω στρατηγική του κόμματος απασχόλησε την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, "επιλέχθηκε μια επώδυνη συμφωνία, πολύ χειρότερη από όσες έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα, για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή. Το τι συνέβη το τελευταίο εξάμηνο και τις ευθύνες που υπάρχουν, το γνωρίζουν πλέον όλοι.

Τώρα προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, να αρχίσει να αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα. Γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το τελευταίο εξάμηνο".

Η ΝΔ εκτιμά πως πλέον ήρθε η ώρα "να αρχίσουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθώνουμε τις ζημιές. Ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής, η ΝΔ συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό".

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή, αλλά θα ασκήσουν και κριτική στην κυβέρνηση για το πώς φτάσαμε εδώ.

Θεωρούν ότι το νέο μνημόνιο "είναι αποκλειστική ιδιοκτησία των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου" και λένε ότι δεν προτίθενται να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πριν πάει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ξορκίζουν τις εκλογές τις οποίες θεωρούν "καταστροφή για τη χώρα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.