ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριφιφί στην ΤτΕ σχεδίαζε ο Λαφαζάνης-Τσίπρας: «Έχω μπλέξει με τρελούς!»

17:10 - 15 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Ριφιφί στην ΤτΕ σχεδίαζε ο Λαφαζάνης-Τσίπρας: «Έχω μπλέξει με τρελούς!»
Το σχέδιο του για επίστροφή στο εθνικό νόμισμα παρουσίασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε εκδήλωση περίπου 500 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας στο ξενοδοχείο «Οσκαρ», στο κέντρο της Αθήνας. Το σχέδιο αυτό φαίνεται πως περιλαμβάνει απαλλοτρίωση των χρηματικών αποθεμάτων της Τράπεζας Ελλάδος ύψους 22 δισ. ευρώ, κατάληψη του Νομισματοκοπείου και σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα! Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να σχολίασε «έχουμε μπλεξει με τρελούς», σε συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, ο κ. Λαφαζάνης στην εκδήλωση ανέφερε: «Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Λαφαζάνης, για να είναι επιτυχές το σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα προϋποθέτει εθνικοποίηση της Τράπεζας Ελλάδος, αποκοπή της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δέσμευση του χρηματικού αποθέματος των 22 δισ. ευρώ, που διατηρεί στο θησαυροφυλάκιό της για να τροφοδοτεί τα ΑΤΜ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα άλλο σημείο του σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να γίνει σύλληψη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα!

Το εναλλακτικό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη περιελάμβανε, επιπλέον, και εισβολή στο Νομισματοκοπείο, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από άδεια που δίδεται από την ΕΚΤ. Στόχος θα ήταν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει το εν λόγω σχέδιο και σε κυβερνητική σύσκεψη. Μάλιστα, σύμφωνα με το tovima.gr, το σχέδιο είχε περιέλθει σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον Πρωθυπουργό και τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος. Λέγεται μάλιστα ότι σε κάποια από τις συζητήσεις ο πρωθυπουργός αναφώνησε «έχω μπλέξει με τρελούς»!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.