ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Τσίπρας: Θα συνδράμει Αεροπορία, Στρατός-Ζητήσαμε βοήθεια από την Ευρώπη

14:55 - 17 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Α. Τσίπρας: Θα συνδράμει Αεροπορία, Στρατός-Ζητήσαμε βοήθεια από την Ευρώπη 1
Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδό του από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε:

«Ενημερώθηκα από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και εν συνεχεία της Εθνικής Άμυνας. Όλες οι δυνάμεις του Στρατού και της Αεροπορίας είναι σε επαγρύπνηση. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε δύο σημαντικές εστίες σε Καρέα και Νεάπολη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα τέσσερα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Ζήτησα την πολύτιμη βοήθεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Στο μέτωπο του Καρέα επιχειρούν δύο ελικόπτερα και πάνω από 70 οχήματα. Πριν από λίγο ξεκίνησαν δύο ελικόπτερα από Θεσσαλονίκη τα οποία κατευθύνονται στον Καρέα.

Επίσης δύο ακόμα Σινούκ έχουν σηκωθεί από την περιοχή της Ελευσίνας.

Ζητώ από όλους μας να έχουμε ψυχραιμία. Η εθελοντική συμπεριφορά είναι πολύτιμη όπου και αν το επιτρέπουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι ενημερώθηκα για τους δύο πιλότους της ΠΑ. Είναι υγιείς. Επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση λόγω των καιρικών συνθηκών. Μεταφέρονται στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής.

Από τα ΜΜΕ θα ζητήσω απόλυτη ψυχραιμία. Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση από το αρμόδιο αξιωματικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας κάθε δύο ώρες για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Έχει γίνει επίσημο αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Αν χρειαστεί θα γίνει αίτημα και σε άλλες χώρες για περαιτέρω ενίσχυση.

Θα υπάρξει ειδική σύσκεψη για να δούμε το θέμα των περιπόλων για την πρόληψη πιθανών πυρκαγιών ή πιθανή αναζωπύρωση των ήδη υπαρχόντων»

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 17 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.