ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός: Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα

09:20 - 18 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Ανασχηματισμός: Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα 1
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 η τελετή ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος - «Φίλια πυρά» στην κυβέρνηση από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης, όπως αυτή προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, αναλαμβάνουν αμέσως τα καθήκοντά τους, την ίδια ώρα που... διαφαίνονται πρόωρες εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου.

Από τη νέα κυβέρνηση απουσιάζουν οι υπουργοί που διαφοροποιήθηκαν και καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα του νέου μνημονίου.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Δείτε LIVE την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 18 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.