ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Παππάς: Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει ρήξη

11:07 - 20 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Ν.Παππάς: Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει ρήξη
Το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο Νίκος Παππάς είναι αρκετά εύληπτο για να παρερμηνευθεί. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας. Και σπεύδει να προσθέσει ότι «η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στην εφημερίδα των συντακτών, σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι είναι «η ανάσχεση των δυσμενών επιπτώσεων της συμφωνίας. Είναι η προστασία των αδυνάμων. Είναι η πυροδότηση της συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων», ενώ ξεκαθαρίζει πως σε ότι αφορά στα σενάρια για εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να «κοπάσουν» από την στιγμή που τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία.

Παράλληλα, προσέθεσε πως «όσοι ονειρεύονται ανατροπή της κυβέρνησης και του Τσίπρα, θα πρέπει να περιμένουν για πολύ ακόμα. Προφανώς και δεν θα αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Έχουμε αν μη τι άλλο αποδείξει ότι δεν είμαστε ευθυνόφοβοι».

Αναφερθείς εξάλλου στο σενάριο του Grexit ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επισημαίνει:

«Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, με συνεχή διαπραγμάτευση και σταθερότητα στην οικοδόμηση συμμαχιών μπορούμε να αφήσουμε την προπαγάνδα του Grexit στον κ. Σόιμπλε και σε ορισμένους εμμονικούς του ΔΝΤ» και καταλήγει λέγοντας πως «το πακέτο έχει πολλά προβλήματα, αλλά η ψύχραιμη σύγκρισή του με τα δύο μνημόνια δείχνει ότι και δυνατότητες υπάρχουν και ανάγκη να αξιοποιηθούν».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 20 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.