ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Τη σκυτάλη στον Τρύφωνα Αλεξιάδη έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη

13:03 - 20 Ιουλ 2015 | Πολιτική
ΥΠΟΙΚ: Τη σκυτάλη στον Τρύφωνα Αλεξιάδη έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη
Τα βάρη που θα υποστούν οι εργαζόμενοι είναι δυσβάσταχτα, δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο των δημοσίων εσόδων στο νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τονίζοντας παράλληλα ότι το όνειρο ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος είναι πλέον πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

«Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται πάνω σε άλλα δυσβάστακτα βάρη δεν θα μπορεί να αναιρέσει τα βάρη που υφίστανται οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σ' αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Κάναμε κάποια πράγματα και διευκολύνσεις, όμως τα βασικά προβλήματα –φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ΕΝΦΙΑ- παρέμειναν και υφίστανται και σήμερα, σημείωσε, ενώ υπερασπίστηκε τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Μάλιστα, η κα Βαλαβάνη ανέφερε: «Ούτε τον Ευκλείδη, ούτε τον Τρύφωνα τους ζηλεύω. Βέβαια αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Ολο το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της διαπραγμάτευσης ο ΥΠΟΙΚ ήταν συνεχεια απών στο εξωτερικό».

Από την πλέυρά του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τόνισε ότι «θα γίνουν πράξη όσα τόσα χρόνια σχεδιάζαμε κατά της φοροδιαφυγής».

Είπε ακόμη πως δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις πέραν αυτής που δόθηκε για τα τέλη Αυγούστου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.